Elhelyezték a bokrétát a Bürkle debreceni gépgyártó üzemének épületén

Helyi - 2019-06-04

Mérföldkőhöz érkezett a XANGA csoport mintegy 3 millió euró volumenű befektetésével megvalósuló újabb kulcsrakész termelőüzeme a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere Jürgen Schröerrel, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatójával és Herdon Istvánnal, a XANGA csoport vezérigazgatójával közösen helyezte el a bokrétát az épület legmagasabb pontjára 2019. június 4-én.

Az üzemben a német tulajdonú gépgyártó cég magyar leányvállalata, a Bürkle Hungary Kft. 2 millió euró volumenű technológiai fejlesztés révén, 40 új munkahelyet teremtve 2019. szeptemberében kezdi meg működését, és októberben már elindul az elkészült termékek szállítása a németországi anyavállalthoz, illetve közvetlenül a cégcsoport vevőinek is. A tervek szerint a következő években a foglalkoztatotti létszám növelése mellett az üzem további két egységgel bővül majd

A Robert Bürkle GmbH-t 1920-ban alapították, központja Freudenstadt városában található. A dél-nyugat németországi régióban a magas hozzáadott értékű technológiai ipar számos meghatározó szereplője működik, ezek egyik képviselője a Bürkle. A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, melyeket elsősorban a fafeldolgozó iparban, az autó iparban, az építőiparban, valamint a nyomtatott áramkörök és a különféle felhasználású plasztik kártyák gyártása terén alkalmaznak.

A debreceni egység a Bürkle csoport negyedik gyártóüzeme lesz, melyben elsősorban felületkezelő, valamint faipari technológiák előállításával kívánják kielégíteni a cégcsoport globális partnerei által támasztott, folyamatosan növekvő piaci igényeket.

„Az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan az eredeti ütemterv szerint halad a munkaerő toborzás és kiválasztás is. Jelentős érdeklődést tapasztalunk a munkát vállalni akarók részéről. Nyitott pozícióink bárki számára elérhetőek a honlapunkon (www.buerkle.hu). A németországi központunkban történő képzési és betanítási programunk az építkezéshez hasonlóan rohamléptékkel halad. A felvételt nyert munkatársaink magasan kvalifikált szakemberek, többségük felsőfokú képesítéssel, jelentős részük pedig technikusi végzettséggel rendelkeznek idegen nyelvtudás mellett. A betanuláshoz nagy mértékben hozzájárul a németországi kollégáik segítőkészsége, és a jó munkakörülmények. A debreceni kollégák kifogástalan szállodai elhelyezést és ellátást kapnak a Fekete-erdőben található Freudenstadtban, így a munka mellett a közösségi élet, és a csapatszellem is kiváló.” – hangsúlyozta beszédében Jürgen Schröer, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója.

A XANGA csoport a Határ úti tudományos technológia parkot út és nagy kapacitású közmű infrastruktúra fejlesztésével további 30 hektárral bővíti, így a park területe meghaladja majd a 130 hektárt. A Bürkle új összeszerelő üzeme a fejlesztési területen megvalósuló első beruházás, és az elkövetkező években a XANGA csoport több tízezer négyzetméter kulcsrakész ipari és szolgáltató létesítmény fejlesztésével kíván infrastruktúrát teremteni a jövőben Debrecenbe települő hazai és külföldi vállalatok részére.