Felavatták a a Szabó Magda Emlékházat Debrecenben

Helyi - 2017-10-04

Szabó Magda születésének közelgő 100. évfordulója alkalmából emlékházat és domborművet avattak az író egykori iskolájában, a debreceni Dóczy gimnáziumban.Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár avató beszédében magyar, nemzetközileg is elismert, protestáns írónak nevezte Szabó Magdát, akinek műveit 42 nyelven olvassák világszerte.

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, az a szellemi-művészeti kincs, amelyet Szabó Magda létrehozott és a világra hagyott, nemcsak ízig-vérig debreceni, hanem egyben az egyetemes magyar kultúra örökérvényű része is.

Szabó Magda szobrának avatása és díszelőadás a Csokonai Színházban

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából az író szobrát Papp László polgármester avatta fel 2017. október 5-én – csütörtökön – 17.30 órakor Debrecenben, a Kossuth téren. Az alkotás leleplezése után a Csokonai Színház művészei adtak rövid műsort.

Papp László polgármester, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, Ilyés Ilona, az intézmény igazgatója és Fekete Károly, a

A Csokonai Színházban 19.00 órakor kezdődőtt rövid megemlékezésen beszédet mondott Papp László polgármester és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke majd Szabó Magda Régimódi történet című műve került színre díszelőadás keretében.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza