Felújították a Dobozi kispiacot és a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelőt

Helyi - 2017-12-06
32lb inkjet paper 60 lb matte paper photo paper wholesale wholesale photo paper

Az Új Főnix Terv Zöld város programjának egyik fontos állomása az évtizedek óta felújításra váró Dobozi kispiac korszerűsítése. Korábban csak a köznyelv hívta kispiacnak, valójában kirakodóvásár volt, hiszen nem voltak meg a feltételei annak, hogy piacként üzemeljen. Az árusok rossz körülmények között, hidegben és esőben kínálhatták portékáikat.

A felújítás során kicserélték a tetőbevilágítókat, üvegtetőkkel lefedték az átriumokat, elkészült a kirakodóvásár feletti lapostető szigetelése is, valamint új elárusító asztalok kerültek kialakításra, ezek egy része a piaci árusok kérésére átalakításra kerültek, így a ruházati áru kihelyezésére is van lehetőség.

Wilko promotion code Currys 10% discount Simply Be coupons Allposters Discounts

A területen felújították a közműveket, új térkőburkolatot kapott a kispiac, melybe akadálymentes vezetősávok is beépítésre kerültek. A homlokzatok és a mennyezet javítása és festése is elkészült, ezen felül az árusok részére külön vizesblokk került kialakításra, mely eddig nem állt rendelkezésre.

A fenti munkákon túl térfigyelő kamerákat telepítettek, valamint a teljes elektromos hálózat is felújításra került.

A modern körülmények között 42 elárusítóhelyen várják vásárlóikat a piacosok, közöttük őstermelők is. Az árusok külön kérésére 10 elárusítóhelyre olyan tartószerkezetet szereltünk, amelyen ruhákat is el tudnak helyezni. Emellett a felújítás alatt kialakított ideiglenes elárusítóhelyen parkolókat alakítunk ki, hogy a Dobozi kispiacra autóval érkezők meg tudjanak állni.

A beruházáshoz felhasznált támogatási összeg 104.687.047 Ft, melyhez az Önkormányzat 53.322.918 Ft önerőt adott, így a Dobozi kispiac összesen 158.009.965 Ft-ból újult meg.