Generációváltás a debreceni Hunép Universal Zrt.-nél

Helyi - 2018-04-24

Több éve tartó tudatos kiválasztás és felkészítés eredményeként a jövő évtől új generáció tagjai veszik át az irányítást a debreceni központú Hunép Universal Építőipari Zrt.-nél - jelentették be a társaság jelenlegi és jövőbeli vezetői kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

A topmenedzsment négy tagja közül csak a gazdasági igazgató marad a helyén, a vezérigazgató és a helyettese, illetve a termelési igazgató átadja a helyét a kiválasztott fiatal szakembereknek - közölte Szűcs Gyula vezérigazgató, aki 1991 óta áll a cég élén.

Hozzátette: az új vezetők, akik gyakorlatilag a Hunépnél "nőttek fel", már részt vettek az elmúlt gazdasági év zárásában, az idei üzleti terv összeállításában és az új vállalati struktúra kialakításában.

Szűcs Gyula emlékezetett rá, hogy a Hunép a jogelőd állami vállalatból 1991-ben alakult át gazdasági társasággá, az egy évvel későbbi privatizáció során a részvények 100 százalékban magyar magánszemélyek tulajdonába kerültek.

A 2013-as profiltisztítás eredményeként kiválással megalakult a Szinorg Universal Vagyonkezelő Zrt., amely a cégcsoport tagjainak fő tulajdonosa lett. A Hunép, a Szinorg-csoport legnagyobb tagjaként, a konszolidált árbevétel 70-75 százalékát adja, saját forgalma 2017-re meghaladta a 12 milliárd forintot.

Bakos Miklós, aki jövő év januártól veszi át a vezérigazgatói posztot Szűcs Gyulától, és jelenleg a cég budapesti részlegének vezetője, elmondta: tanulmányai befejezése után 1999-ben került a Hunéphez, amely első munkahelye.


Referencia munkáik közül Szűcs Gyula a Nagyerdei Stadiont, a debreceni igazságszolgáltatási negyedet, az egyetemi beruházásokat, a református egyház épületeinek felújítását, az egri Líceum nívódíjas felújítását, a miskolci Csillagpont kórház építését, és Debrecen első A-kategóriás irodaházának most zajló kivitelezését nevezte meg.