Informatikai fejlesztésekkel javítja hatékonyságát a Trans-Sped

Helyi - 2019-07-25

Átfogó informatikai fejlesztést végez a Trans-Sped logisztikai vállalatcsoport, új vállalatirányítási rendszerrel, egyedi szállítmányozási szoftverrel és fuvarozást támogató rendszerrel növeli hatékonyságát. A debreceni székhelyű, csaknem 250 közúti járművel és 185 ezer négyzetméter raktárkapacitással rendelkező Trans-Sped tájékoztatása szerint a cégcsoport nettó árbevétele meghaladta a 20,4 milliárd forintot tavaly, 7,5 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Az üzemi eredmény több mint 780 millió forint volt az előző évi mintegy 1 milliárd forint után, a csökkenést az intenzív fejlesztés, a munkaerőhiány miatti bérköltség-növekedés, az üzemanyagárak emelkedése és a forint árfolyamának változása okozta.

A közlemény szerint több százmilliós fejlesztést végeztek el az elmúlt időszakban. A legnagyobb beruházás az új vállalatirányítási rendszer volt, amely a következő években jelentősen hozzájárul majd a munkafolyamatok gyorsabbá tételéhez és az adminisztráció egyszerűsítéséhez.

A fejlesztések közül kiemelték a már tesztelés alatt álló sofőrviselkedés-elemzési megoldást is, amelynek legfontosabb célja az üzemanyag-fogyasztás csökkentése.

Szintén nagy hangsúlyt fektet a vállalatcsoport a papírmentes működésre, a fejlesztések eredményeképpen a sofőrök a fuvar befejezésekor beszkennelhetik a fuvarokmányokat, majd azokat elektronikus úton elküldhetik a központba és az ügyfeleknek. A vállalat digitalizációs megújulásához tartozik az is, hogy saját szállítmányozási-fuvarozási szoftvert fejleszt.

Kiemelt terület a járműpark modernizációja is, a csoport fuvarozási üzletága 35 új vontatót szerzett be tavaly, így jelenleg a csaknem 250 fuvareszköz átlagéletkora másfél év.

A magyar tulajdonban lévő, komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport 750 munkavállalót foglalkoztat.