Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új gyárcsarnokának az alapkövét Debrecenben

Helyi - 2017-05-11

Lerakták az FAG Magyarország Ipari Kft. új, 80 millió eurós (több mint 25 milliárd forintos) beruházással épülő csapágygyára új csarnokának alapkövét csütörtökön, a debreceni Határ úti telephelyen.

A 25 ezer négyzetméteres gyártóhely 2018 márciusára készül el, kiépítéséhez a kormány 4,5 milliárd forint támogatást ad. Az új csarnokba korszerű köszörűs technológiát telepít tartozó debreceni kft.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a csarnok felépítése után a cég a jelenlegi 1350 dolgozó mellé 2021-ig további 500 dolgozót vesz fel. Ezzel nemcsak a város, hanem a régió legnagyobb foglalkoztatója lesz - tette hozzá.

Szólt arról, hogy Debrecen gazdasági élete jelentősen bővült az utóbbi években, a város nemcsak a megye, hanem Kelet-Magyarország ipari centrumává vált. Ehhez minden feltétel adott, hiszen komoly tartalékok vannak a munkaerőpiacon, a szakképzés folyamatos fejlődésen megy át.

Papp László polgármester, Szabó Péter ügyvezető igazgató, Oliver Jung igazgatósági tag és Szabó László államtitkára (b-j) az alapkőletételen. MTI Fotó: Balázs Attila

Az FAG pedig megmentője lett egy hagyományosan debreceni iparágnak, a csapágygyártásnak - emelte ki a polgármester. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: Debrecen nemcsak az olcsó munkaerőre támaszkodik, hanem a hozzáadott értékre is. Ezt a kormány is elismeri - fűzte hozzá, emlékeztetve, hogy 25 százalékkal megemelték a szakmunkás minimálbért.

Szabó László elismerően szólt arról, hogy az FAG már XXI. századi technológiát alkalmaz, és kiváló termékei eljutnak az Európai Unió országaiba. Oliver Jung, az FAG igazgatósági felidézte, hogy egy évtizede a debreceni volt az első gyár, amelyért felelősséget vállalt, és mára bebizonyosodott, hogy versenyképes, a legmagasabb követelményeknek megfelelő munka folyik az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél. Az FAG Magyarország Ipari Kft. a német Schaeffler-csoport tagja. Csapágyakat és azok komponenseit gyártja és exportálja a legnagyobb autóipari cégek számára, Németországba. A cég tavalyi árbevétele 100 millió euró volt

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza