Megkezdődött az őszi lehalászás a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. halastavain: a két hónapig tartó hálóvetés során 1000 tonna pontyot, 300 tonna busát és 100 tonna egyéb halat, főként harcsát és amurt fognak ki . 5000 hektár vízfelületen, összesen 50 tóból fogják ki a tetemes mennyiségű halat; egy részüket folyamatosan értékesítik, a többi hal teleltető tóba került.
A hazai hagyományok szerint decemberben vásárolnak a legtöbben halat: akkor mintegy 500 tonna halat értékesít itthon a Hortobágyi Halgazdaság,de szállítanak hortobágyi halat Romániába, Lengyelországba és Szerbiába is.
Az országban a legfinomabbnak tartott hortobágyi hal egyedi ízét a szikes talajban lévő tiszta vizű tavaknak, s a vegyszer- és gyógyszermentes, homeopátiás nevelésnek köszönheti.
Ezen a hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg a lehalászási ünnepet a Hortobágyon. Az elepi halastónál az érdeklődők két napon át kísérhetik figyelemmel a lehalászási munkákat, miközben a tóparton kulturális programok, ételkóstolók várják a résztvevőket.