Megújította a Magyar Turizmus Minőségi Díját a Hotel Lycium**** Debrecen

Helyi - 2014-03-05

A közel egy évtizedes múltra visszatekintő Magyar Turizmus Minőségi Díj a hazai turisztikai szolgáltatások egységes és megbízható minősítésére szolgáló pályázati rendszere. A pályázatot évente egy alkalommal hirdeti meg az Magyar Turizmus Zrt. 2006-os bevezetése óta évről évre egyre több szálloda és étterem pályázik a díjra, jelenleg 105 szolgáltatónál találhatjuk meg a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, a „Q” táblát.

2014. február 27-én az Utazás Kiállítás hivatalos megnyitó ünnepségén a  Hotel Lycium**** kimagasló minőségi munkájának és eredményeinek elismeréséül - immár másodízben – Debrecenben egyedüliként vehette át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. A szálloda a díj célkitűzései szerint - mind a szakma, mind a vendégek elvárásainak maradéktalanul megfelel.

 Ezzel az ünnepélyes eseménnyel zárult az az egyéves pályázási folyamat, ahol a nyertes szolgáltatók színvonalas munkáját az ország egyik legnagyobb turisztikai kiállításán jelenlévő szakemberek előtt ismerik el. A komoly minősítési rendszerben 800 kritérium 5594 pontjából legalább 85%-ot kell teljesíteni.

 A Lycium közel 100%-os arányban felelt meg az elvárásoknak. A 3 évig érvényes díj birtokosaként a szálloda a Q jel mellett a „European Hospitality Quality” minősítési rendszer elismerését jelentő 2Q használatára is jogosult. 

 

Világbajnok chef főz a Hotel Lycium****-ban

 

Az elmúlt év végétől Breitenbach Rezső a Hotel Lycium**** Átrium éttermének kinevezett séfje. A szakember a szintén Debrecenben található No.1 Bisztró étterem konyhafőnöki posztjáról váltott a belvárosi szálloda kedvéért. A séf feladata a 4 csillagos üzleti szálloda konyhai kínálata mellett a Kölcsey Konferencia Központban szervezett 50-1500 fős rendezvények, konferenciák teljes catering igényének biztosítása is.