Mérföldkőhöz érkezett a Forest Offices irodakomplexum építkezése Debrecenben

Helyi - 2018-04-05

A terveknek megfelelő ütemben halad a Forest OfficesDebrecen irodakomplexum építése.Az épület elérte legmagasabb pontját, így bokrétaavató ünnepséget tartottak a beruházók 2018. április 5-én.

A több mint 35000 négyzetméteres irodaház a legfelső szintjének befejezésével elérte végleges magasságát.A legnagyobb tömb földszint + 5 emelet magas, amelynek tetejére, 20 méter magasba került a bokréta.

A beruházás minden tekintetben grandiózus. Az alapozás során több mint 43.000 m³ földet emeltek ki, több mint 2590 tonna betonacél lett beépítve az alaplemezbe és az épület szerkezetébe. Betonból 22 ezer köbmétert használtak fel, a zsaluzott felületek nagysága csaknem 70 ezer négyzetméter.

Az épület külső megjelenésében is impozáns lesz. 6 ezer tábla üveget és csaknem 3600 négyzetméter árnyékolót építenek be. A zöld felület nagysága majdnem eléri a 7000 m²-t és a legmagasabb épület tetején rendezvény-terasz készül. Az irodaházban dolgozók kényelmét 6 lift és egy 1200 adagos konyha szolgálja majd.

Az irodaház a Debreceni Vagyonkezelő Zrt és a HUNÉP UniversalZrt közös beruházásában épül.

Az „A" kategóriás Forest Offices Debrecen modern megjelenésével és műszaki tartalmával Debrecen üzleti életének meghatározó szereplője lesz. A 3 külön szárnyból álló épület 5 emeleten összesen mintegy 22.000 négyzetméternyi flexibilisen osztható irodaterületet és 198 parkolóhelyet biztosít, de kiváló a megközelíthetősége közösségi közlekedéssel és kerékpárral is.

A komplexum környezetbarát, energiahatékony építészeti megoldásokkal, világos belső terekkel, zöldtetővel, terasszal, kávézóval és étteremmel hangulatos környezetet teremt a nagyerdei övezetben. Ezáltal a környéknek új arculata alakul ki, igazodva a környezetében lévő új, modern épületekhez (Campus, Főnix Csarnok, Debreceni Sportuszoda).

Az irodaház a Debreceni Vagyonkezelő Zrt és a HUNÉP UniversalZrt közös beruházásában épül. A kivitelezés 2017 júniusában indult; a BORD Építész Stúdió Kft. által tervezett LEED Gold minősítésű irodaház a tervek szerint 2018. szeptember 23-án kerül átadásra.

A Forest Offices Debrecen iránt elsősorban az SSC/BPO, azaz a nemzetközi szolgáltató központok és az üzleti folyamatok kiszervezésével foglalkozó cégek érdeklődnek, melyma az egyik legjobban fejlődő ágazat Magyarországon. Országosan mintegy 35 ezer munkahelyet teremtettek és évente 10 százalékkal bővül a foglalkoztatottak száma.

Budapest után Debrecen a legnagyobb SSC központ, jelenleg 3 ezer dolgozónak adnak munkát ezek a vállalatok. A Forest Offices Debrecen irodaház iránt már most nagy az érdeklődés. A bérbeadási feladatokat a Colliers International nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég látja el.A beköltöző cégek terveitől függően 2019-től akár 2000-2500 munkavállaló dolgozhat majd az épületben.