Önkormányzat 2019 - Bemutatta polgármesterjelöltjét a debreceni Civil Fórum

Helyi - 2019-08-16

Rigó István 34 éves vállalkozót indítja polgármesterjelöltként az októberi önkormányzati választáson a Civil Fórim Debrecen Egyesület - jelentette be a szervezet elnöke pénteken a képviselőjelölteket is bemutató sajtótájékoztatón.

Gondola Zsolt Zoárd a debreceni Déri Múzeum előtt elmondta: jelöltjeik "a pártokban csalódott, de a városért felelősséget érző személyeket kívánják képviselni" az önkormányzatban.

Legfontosabb céljuknak nevezte, hogy Debrecenben a politikai pártok mellett legyen egy önálló civil erő, amely bebizonyíthatja, hogy a civilek is képesek egy várost irányítani.

Gondola Zsolt Zoárd szerint egyesületük jó eséllyel indul a választáson. Jelöltjeik között sok a fiatal és a nő - emelte ki. "Valódi megmérettetésre", ezért Debrecen mind a 23 egyéni választókerületében önálló jelöltet indítanak - jelentette be.

Rigó István polgármesterjelölt hozzátette: elkészült a Csak Debrecen! című programjuk, amelyet részleteiben később mutatnak be. Annyit elmondott, szeretnék, ha a város gazdagodásából a debreceniek minél jobban részesülnének. Tervezik egyebek mellett a helyi parkolási díjak csökkentését, a tömegközlekedés javítását, az utak fejlesztését és a város tisztábbá tételét - sorolta.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület polgármesterjelöltjének az eddigi bejelentések szerint a Fidesz-KDNP, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás, valamint a Jobbik-Momentum-LMP jelöltjével kell megküzdenie októberben.