Próbára bocsátotta a bíróság a debreceni Nagytemplomra horogkeresztet rajzoló fiatalokat

Helyi - 2017-06-13

ogerősen is két-két év próbára bocsátotta kedden zárt ülésen a Debreceni Törvényszék azt a két fiatalkorút, aki tavaly áprilisban horogkeresztet festett a debreceni Református Nagytemplom talapzatára. A két fiatalkorú a próbára bocsátás idején pártfogó felügyelet alatt áll.


A két 15 éves fiú a református egyházközösségnek 80 ezer forint kárt okozott. Mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését. Bűnösségüket a tanúvallomások és az okirati bizonyítékok is alátámasztották. Az elkövetők megbánták tettüket, az elsőrendű vádlott megfizette az okozott kárt, és bocsánatot is kért a sértettől Az ügyészség azt kérte, hogy a másodrendű vádlott a Debrecen-nagytemplomi egyházközség presbitériuma előtt, a presbitérium által meghatározott időpontban kérjen bocsánatot. A Debreceni Törvényszék jogerős ítéletében nem írt elő ezt.

Az indoklás szerint nem lehet erre kötelezni a vádlottat. A magatartási szabályok kötelezettségeket, tilalmakat szabhatnak meg, a jog eszközével bocsánatkérést nem lehet kikényszeríteni. Márpedig, ha ez nem belülről jön és nem őszinte, akkor preventív hatása sincs - hangoztatta a bíróság.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza