Reformátusok világtalálkozója: Debrecenben folytatódik a program

Helyi - 2006-08-21

Ma délelőtt kezdetét vette a Magyar Reformátusok Világtalálkozójának debreceni eseménysorozata: a megnyitóra kerékpáros fiatalok érkeztek a cívisvárosba. A csillagtúra résztvevőinek összetartozását egy fa, a Reménység fája is kifejezi majd, amely hamarosan a Református kollégium udvarát díszíti majd.

A Kárpát-medencei magyar református egyháztestek 2006-ban közösen rendezik meg a Bocskai-szabadságharc és a bécsi béke 400. évfordulójának jegyében, a Magyar Reformátusok ötödik világtalálkozóját. Az eseménysorozat augusztus 12-én Kolozsváron, Bocskai szülővárosában kezdődött, és 22-én Debrecenben zárul. Hazai és határon túli településekről, a többi között Beregszászról, Kassáról, Kolozsvárról, Sarkadról és Szegedről is érkeztek kerékpáros fiatalok a találkozó debreceni eseményeire. A tiszántúli főrendezvény megnyitóján Bölcskei Gusztáv püspök arról beszélt, hogy már ötödik alkalommal gyűlnek össze az egymásról tudni akaró és egymásért felelősséget vállaló emberek a világ minden tájáról. Úgy gondolták a szervezők, hogy amit a világtalálkozó ki akar fejezni, a fiatalok a maguk módján ezzel a szélárnyékban megtett kerékpár-túrárával nagyon szépen, szimbolikusan ki tudják fejezni – fogalmazott az egyházi vezető.

 

A kerékpáros fiatalok egy-egy zászlót ajándékoztak a református egyház és a megyeszékhely képviselőinek, Bölcskei Gusztávnak, illetve Pajna Zoltán, alpolgármesternek. Ezt követően pedig az általuk hozott maroknyi földet a Reménység fájának tövébe borították. Az összetartozásukat jelképező növényt a debreceni Református Kollégium udvarára ültetik majd el.

 

-vis-

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza