Több mint egymilliárd forint a Bihar Termálliget fejlesztésére

Helyi - 2018-03-23

Egymilliárd 72 millió forint céltámogatásban részesül a Bihar Termálliget Strand és Gyógyfürdő gyógyászati célú fejlesztése - jelentette be péntek délutáni sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője.

Vitányi István (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a kormányhatározat szerint a céltámogatás kedvezményezettje Berettyóújfalu önkormányzata.

A honatya elmondta, hogy a berettyóújfalui strand utolsó felújítása 2011-ben volt. "Az igények felmérése tette szükségessé a turisztikai és gyógyászati fejlesztést" - fogalmazott, hozzátéve: a helyi és bihari térség lakossága is kedvezményezettje lesz a jövőre elkészülő beruházásnak.

Muraközi István polgármester elmondta: a támogatásból megújul a fürdő főépülete és a medencék. Az épület akadálymentesített lesz, megépül egy fedett gyógyvizes medence, wellness-részleg, és bővül a szaunák kínálata is. Összességében 67 százalékkal nő a főépület és a medencék területe - ismertette. A március 29-i testületi ülésen döntenek a kiviteli tervek elkészítéséről, és a közbeszerzés után ősszel kezdődhetnek meg az előkészítő munkálatok, amire 300 millió forint áll rendelkezésre. A beruházás 2019 végére készül el.