Újabb felújítás indul a debreceni idősek házában

Helyi - 2017-05-24

Újabb, 50 millió forint értékű felújítás kezdődik Debrecen legnagyobb szociális intézményében, a Pallagi úti idősek házában - mondta a város polgármestere a helyszínen sajtótájékoztatón szerdán.Papp Lászl elmondta: a bentlakásos otthonok fejlesztését az Európai Unió nem támogatja, így pályázati források híján az önkormányzatnak évről évre saját forrást kell biztosítania a 325 ellátottat gondozó idősotthon korszerűsítésére.

Kiemelte, hogy az 1965-ben átadott épület átfogó felújítására soha nem került sor, az elöregedett nagyerdei építmény teljes rekonstrukciója egymilliárd forintba kerülne.

Addig, amíg jelentősebb pályázati forrás nem lesz, az önkormányzat saját költségvetéséből évi 50-100 millió forintot biztosít a felújítási munkákra - mondta a polgármester megjegyezve, hogy tavaly 50 millió forintból a konyhát és az első emeleti vizes blokkokat újították fel.

Most újabb 50 millió forintból kezdik meg az első emeleti szobák és berendezéseik felújítását - tette hozzá.

Papp László meggyőződésének adott hangot, hogy a társadalom öregedésével egyre nagyobb szükség van bentlakásos idősotthonokra, amelyeknek a korszerűsítését, vagy újak építését remélhetőleg pályázati források is segítik a jövőben.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere hozzátette: még ebben az évben a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból további százmillió forintot fordít a város szociális intézmények felújítására.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza