Világbajnok szakács Debrecenben

Helyi - 2006-12-01

Mile József révén óriási egyéni magyar siker született  a 37 ország 44 csapata részvételével, Luxemburgban megrendezett Expogast 2006-Culinary World Cup szakácsművészeti világbajnokságon. Az aranyérmes séfek közül az összesítést követően a legjobbnak Mile József bizonyult, aki így Világkupa-győzelemmel térhetett haza

A versenyen a hajdúsági régiót a Debreceni Regionális Szakácscsapat képviselte. Mesterszakács tagjai Mile József (Aquaticum Hotel, Debrecen), Rédai Attila (Calico Jack, Debrecen), Gonda Attila (Silver Hotel, Hajdúszoboszló) és Breitenbach Rezső (Nelson Étterem, Hajdúszoboszló) voltak.

 

A csapat a regionális teamek közötti vetélkedésben ezüstérmet szerzett. A csapat kapitánya, Mile József az A kategóriában (profik) egyéniben is elindult: az 52 tagú zsűri aranyéremmel jutalmazta a hidegkonyhai menüsor elkészítését. Az aranyérmes séfek közül aztán az összesítést követően is az Aquaticum kitűnő séfje bizonyult a legjobbnak.