Jubileumi koncerttel ünnepel a 30 éves PG-Csoport

Ingatlan - 2016-11-18

Ezüstbojtár címmel rendezi meg a 30 éves PG-Csoport jubileumi koncertjét november 25-én a debreceni Kölcsey Központban - jelentették be pénteki sajtótájékoztatójukon a zenekar tagjai.

Jantyik Zsolt, a PG frontembere, énekes, dalszövegíró az elmúlt három évtizedről elmondta, hogy az együttes azért volt képes fennmaradni, mert mindig tudtak újat teremteni, mindig termékeny alkotókkal voltak körülvéve.

. Az Ezüstbojtár címet viselő új anyaggal tisztelegnek Petőfi Sándor János vitéze előtt, amely éppen 172 éve született. De emlékeznek még Halmos Bélára, a prímás-népzenekutatóra, barátjukra, zenésztársukra, aki idén lenne 70 éves.

A jubileumi koncerten jelen lesz Armelle Dumoulin előadóművész és Christian Paccoud énekes-harmonikás Franciaországból, Kevin Johnson az Egyesült Államokból, Németh Lojzi és Takács Peta a Bikiniből, Apáti Ádám, Bizják Gábor és Jankó Miklós a Rackajamból, Bokor Attila a Color Együttesből, valamint a Kaláka Együttes.

Erdős-Tóth Fruzsina, a PG-Csoport énekese 2008-ban került kapcsolatba a zenekarral, és rövid szünet után 2013-ban csatlakozott újra a csapathoz. Most második gyermekével várandósan áll színpadra a 25-i koncerten.

Férje, Tóth Zsolt dobos a sajtótájékoztatón bejelentette, jelentős vérfrissítés következett be a zenekar életében, ám az életről vallott felfogásuk, a keresztény értékek, a családról alkotott véleményazonosság az, ami 30 év után is egyben tartja a PG-Csoportot.