A Kapcsolat Házáról

Jegyzet - 2006-07-03

A debreceni újságírók vesztesége a kisebb: ezentúl nem a Kálvin téri Kapcsolat Háza lesz az MSZP sajtótájékoztatók legfontosabb helyszíne, hanem a Széchenyi utcai pártszékház. Az MSZP debreceni illetve megyei szervezetének vesztesége a nagyobb: sikerült újból bohócot csinálnia magából.

Van abban valami fatális, amikor a szocialista párt debreceni polgármester jelöltjeinek egyik megvilágosodik. Épp azt követően, hogy nem jelölik polgármester jelöltnek, világosodik meg elméje és rájön: nem éri meg a korábbi megállapodás betartása, a Kapcsolat Háza nevű intézmény bezáródik.

 

Írásos megállapodást ne is keressünk az ügyben, csak emlékszünk, amikor bejelentették, hogy a belvárosban az év végéig megnyílik a Kapcsolat Háza. Találkozóhelyként a választópolgárok, az állampolgárok, és az MSZP aktivisták között. Az írásos megállapodás az MSZP megyei elnöke és a házat birtokló cég belügye lenne, a sebtiben bezárt Kapcsolat Háza pedig újabb bizonyítéka annak, hogy a szűkebb pátriánkban még csatáznak a szocialista hadak. Egymással.

Hajdu István