SZFE - A Fővárosi Ítélőtábla új eljárást rendelt el a dolgozók sztrájkja ügyében

Jogtudor - 2020-11-11

- A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában új eljárásra utasította a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkja ügyében a Fővárosi Törvényszéket - közölte az SZFE vezetése szerdán az egyetem honlapján.

Mint írták, nincs döntés az egyetem október 1-je óta tartó dolgozói sztrájkja ügyében, így "a sztrájk jogellenessége tekintetében érdemi döntés nem született".

A Fővárosi Törvényszék október 23-án kiadott első fokú ítéletében jogellenesnek minősítette az SZFE munkavállalóinak sztrájkját. A dolgozók október 28-án fellebbezést nyújtottak be a végzés ellen.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány, valamint az SZFE vezetése korábban, az első fokú ítélet kapcsán azt közölte, hogy az SZFE sztrájkbizottságának korábban megfogalmazott nyolcpontos követeléséből az egyetem vezetősége "kettőt teljesített, egy további pont, a korábbi munkarend szerinti munkavégzés is teljesült, a többi pontot a törvényszék jogszabályellenesnek ítélte".

A sztrájkolók korábban azt írták, a munkáltatójuk felé megfogalmazott nyolcpontos követelés mellett egy kilencedikben a kormányhoz fordultak, azt kérve, hogy a modellváltási folyamatot teljes egészében állítsa le.