Vádat emeltek két férfi ellen, akik drogot készítettek egy kőbányai lakásban

Jogtudor - 2023-05-30

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfival szemben, akik nagykereskedelmi mennyiségű amfetamint állítottak elő egy X. kerületi lakásban.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte kedden, hogy az egyik vádlott, egy 47 éves férfi 2020 októberében történt elfogását megelőzően különböző kábítószerekkel kereskedett Budapesten. A vádlott az általa beszerzett kábítószereket egy X. kerületi lakásban tárolta, és onnan értékesítette tovább.

A vádlott a társával - egy 51 éves férfival - együtt emellett amfetamin előállításával is foglalkozott, amelyet szintén értékesítettek. Az idősebb vádlott szerezte be a kábítószer előállításához szükséges anyagokat, fiatalabb társa pedig a folyékony amfetaminbázisból por állagú kábítószert készített.

Az idősebb vádlott 2020. október 22-én újabb adag, kábítószer előállításához használható alapanyagot vitt a kőbányai lakáshoz, ahol a társa hozzá is látott a nagykereskedelmi mennyiségű amfetamin előállításához. Két nappal később az elkészült, több mint 11 kilogramm drogot a társasház parkolójában pakolták be az 51 éves férfi autójának csomagtartójába, aki ezután elhajtott. Ekkor csaptak le rájuk a nyomozók, akik a 47 éves férfit a helyszínen elfogták, társát pedig üldözőbe vették.

A férfi a menekülése során a korábban átvett kábítószert a X. kerületben egy parkoló gépkocsi alá rejtette, majd gyalog próbált továbbmenni, az intézkedő rendőrök azonban elfogták, a kábítószert pedig megtalálták.

A nyomozók a 47 éves férfi X. kerületi lakásában marihuánát, kokaint, valamint több millió forintot találtak, egy ott leparkolt kistehergépkocsiból pedig további 7 kilogramm amfetamint foglaltak le. Az 51 éves férfi vidéki lakásán - kábítószer előállításához használt - mintegy 80 kilogrammnyi kénsavat találtak és foglaltak le a nyomozók.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban - áll a közleményben.