Fémtolvajokat leplezett le Nyíregyházán a NAV

Kékhírek - 2017-05-29

Lopás és illegális fémértékesítés miatt indult eljárás egy légtechnikával foglalkozó társaság telepvezetője és munkatársa ellen, akik a gyanú szerint a cég telephelyéről 67 tonna fémet loptak el, majd ipari fémhulladékként értékesítették - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szóvivője hétfőn.

Magyar Norbert elmondta, a két férfi a budapesti székhelyű cég nyíregyházi fióktelepéről lopta el a horganyzott lemezeket, az eladott fém nagy részét autóval szállították az átvevőhöz. A cégvezető az ellenőrzést végző pénzügyőröknek azt mondta, nem hulladékot, hanem alapanyagot vittek el engedély nélkül.

A NAV alkalmazottjai a nagy mennyiségű fém értékesítésére figyeltek fel, amelyre egyébként egyik férfinak sem volt engedélye. Azt mondták, évekig gyűjtötték össze a fémhulladékot, az átvevőhelyen azonban bebizonyosodott, hogy a leadott lemezek a vállalkozás nyíregyházi telephelyéről származnak, ráadásul a készletnyilvántartásból is hiányoznak - mondta Magyar Norbert.

A fémhulladékként értékesített horganyzott vaslemez beszerzési ára több mint tízmillió forint.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza