Az amerikai hírszerzés vezetői nem válaszoltak a szenátoroknak az esetleges orosz beavatkozásról Trumppal folytatott megbeszéléseikről

...kontra - 2017-06-08

- Az amerikai hírszerzés vezetői szerdai kongresszusi meghallgatásukon elhárítottak minden kérdést, amely a Donald Trump amerikai elnökkel folytatott beszélgetéseiket feszegette, beleértve a tavalyi elnökválasztási kampányba történt esetleges orosz beavatkozás témáját is.

A szenátus hírszerzési bizottsága előtti meghallgatáson Dan Coats, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője, Mike Rogers, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója, Andrew McCabe, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügyvezető igazgatója és Rod Rosenstein igazságügyi miniszterhelyettes vett részt.

A szenátorok arra voltak kíváncsiak, vajon Trump elnök gyakorolt-e nyomást bármelyikükre is az orosz beavatkozásról folyó nyomozásokat illetően. A hírszerzési szakemberek és a miniszterhelyettes egyaránt cáfolták, hogy Trump bármikor is próbált volna nyomást gyakorolni rájuk, sem annak érdekében, hogy nyilvánosan is kimondják, nem történt semmiféle "összejátszás" a Trump-kampány munkatársai és orosz tisztségviselők között, sem pedig azért, hogy egyes nyomozásokat - például a Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadót érintőeket - lezárjanak.

Mind Coats, mind Rogers leszögezte azonban, hogy a szenátusi bizottság előtt sem kívánja felfedni a Fehér Házban az elmúlt hónapokban zajlott megbeszéléseik részleteit.

A The Washington Post című napilap szerdán arról cikkezett, hogy március közepén, nem sokkal azt követően, hogy Coats jelölését a szenátus megszavazta, Trump azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy járjon közben az FBI akkori igazgatójánál, James Comeynál a Michael Flynn elleni vizsgálat leállítása érdekében. A lap szerint Trump panaszkodott Coatsnak és Mike Pompeónak, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójának is, mert szerinte Comey "nem kezelte jól" az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat. Dan Coats azonban a munkatársaival folytatott megbeszélések után úgy döntött: nem kíván beleszólni James Comey munkájába.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza