Az LMP örül annak, hogy nem fogadták el a plakátörvényt

...kontra - 2017-06-14
  • Az LMP örül annak, hogy nem kapott kétharmados támogatást a parlamentben a plakáttörvény.Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az átlátható párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénymódosítás szerdai határozathozatala utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: a javaslatnak nem volt köze a párt eredeti indítványához, amely megtiltotta volna a kormánypropagandát. Szerinte a plakátörvény a trafiktörvényhez hasonlóan ugyan magasztos célokat fogalmazott meg például a pártok közötti egyenlőség és az átláthatóság növeléséről, azonban valójában arról szólt, hogy a plakátpiacot "beszántsák", és megakadályozzák, hogy az ellenzéki pártok óriásplakátokon hirdethessenek.

A képviselő azt mondta: az LMP napok óta kapott üzeneteket a Fidesz "legfelsőbb szintjeiről", hogy nagyon szeretnék, ha átmennének a módosítások. Kérdésre hozzátette: LMP-s szakértőket és elnökségi tagokat kerestek meg a Fideszből és jelezték, hogy a "miniszterelnök úr nagyon szeretné", ha ezt a javaslatot az LMP megszavazná.

Ugyanakkor Hadházy Ákos szerint akkor lehetett volna elgondolkodni a törvény támogatásán, ha elfogadják az LMP javaslatát, amely tiltotta volna a teljes kormánypropagandát. Emellett - tette hozzá - az LMP azt is kezdeményezte, hogy állítsák vissza a vadplakátok kihelyezésének lehetőségét, illetve az összes hirdetési módszerre terjesszék ki a törvényjavaslat hatályát.

Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján egy szerinte értelmetlenül elköltött európai uniós egészségügyi projektről is beszámolt, amelyben az Országos Vérellátó Szolgálatnál 47 millió forintot költöttek többek között nővérek konfliktuskezelő és donorokkal való kapcsolattartást szolgáló képzéseire.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza