Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: megalázó az idei költségvetés

...kontra - 2019-02-20

Megalázónak nevezte Budapest ez évi költségvetési javaslatát Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere, szerinte a büdzsé azt mutatja, hogy a főváros még saját működését sem képes finanszírozni.

A Párbeszéd társelnöke a Fővárosi Közgyűlés szerdai, a költségvetésről is döntő ülése előtt tartott sajtótájékoztatón megalázónak nevezte, hogy a városvezetés csak mintegy 67 milliárd forintos hitelfelvétellel tudja "betömni a büdzsében tátongó lyukat", továbbá azt is, hogy több beruházás úgy valósul meg Budapesten, hogy azokat az itt élők nem szeretnék.

Kiemelte, miközben pénzbőség van a "miniszterelnök hobbijaira és elhibázott projektjeire", addig a főváros semmilyen fejlesztést nem tud megvalósítani saját forrásaiból.

Karácsony Gergely szintén megalázónak tartja, hogy több fontos közszolgáltatás, így például a közösségi közlekedés, a köztisztaság és parkgondozás színvonala is romolhat a csökkenő források miatt.

A baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltje azt is megalázónak nevezte, hogy - mint mondta - a legtöbbet adózó budapestiek alig kapnak bármit is vissza befizetéseikből.

Világosan látszik tehát, a budapestieknek nem érdeke, hogy kormánypárti főpolgármesterük legyen - jelentette ki Karácsony Gergely. Hozzátette, itt az ideje, hogy a "Fidesz helytartójának" helyén egy valódi főpolgármester ki tudja harcolni azokat a forrásokat, amelyekkel a város újra élhetővé válhat.