Könyvfesztivál - Tíz újdonság szerepel a Kalligram kínálatában

...kontra - 2017-04-23

Tíz újdonság, köztük Kerékgyártó István, Kötter Tamás és Gyurkovics Tamás regényei, Szilágyi Zsófia tanulmánykötete Kosztolányiról és Bibó István összegyűjtött írásai szerepelnek a Kalligram Kiadónak a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is elérhető kötetei között.

Kerékgyártó István A rendszerváltó című regénye az elmúlt negyven év történetét mutatja be a késő Kádár-kortól kezdve a jelenig, Vidra Milán életét követve. A korszakregénynek nevezhető mű nem tragizál, nem szépít, mulatságos, groteszk helyzetekkel, történetekkel fűszerezve mutatja be hőse sorsának alakulását - mondta el Mészáros Sándor, a Pesti Kalligram Könyvkiadó és Könyvterjesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

A főhős joghallgató fiatalon belép a pártba, marxizmust tanít az egyetemen, majd a rendszerváltás után kinyílik előtte a politika világa, ahol egyfajta szürke eminenciás szerepet kap. Ennek az átalakulásnak a történetét mutatja be mozaikosan a regény, amely a hős sorsának tragikussá válásával zárul - tette hozzá.

Mészáros Sándor felhívta a figyelmet Kötter Tamás Ikea, vasárnap című regényére, amelynek krimiszerű végén a feleség meg nem ölése jelenti a tragédiát. A mű két középosztálybeli ügyvéd életformájának megingásáról, életkríziséről, házasságbeli válságáról szól. Az igazgató emlékeztetett: Kötter Tamásnak korábban három novelláskötete (Rablóhalak, Dögkeselyűk, A harcból nincs elbocsátás) jelent meg.

Az elsőkötetes szerző, Gyurkovics Tamás professzionális könyvvel állt elő - hangsúlyozta Mészáros Sándor. A Mengele bőröndje - Josef M. két halála című regény két könyvből áll, amelyből az első Josef Mengele dél-amerikai bujdosásának történetét meséli el. A második rész fikció, amely azt mutatja meg, mi történhetett volna, ha 1960-ban a Moszad ügynökei nem Adolf Eichmannt, hanem Josef Mengelét fogják el és állítják bíróság elé. A dokumentumokra és széleskörű kutatásra alapozott regény, ha megjelenhet német vagy angol nyelven, komoly nemzetközi sikerre számíthat - mutatott rá, hozzátéve: a mű nem történelmi munka vagy memoár, hanem ízig-vérig olvasmány.

A könyvfesztiválra megjelent művek közül az igazgató kiemelte még Bibó István Összegyűjtött Írásai című, három kötetben megjelenő életművét, amelynek első része látott napvilágot. A Kalligram Kiadó Bibó István műveinek, iratainak, leveleinek és művei visszhangjának eddigi legteljesebb kiadását jelenteti meg.

Szilágyi Zsófia Az éretlen Kosztolányi című tanulmánykötete általánosabb irodalomtörténeti keretekbe helyezi Kosztolányi indulását, amelyről a mai napig nagyon megosztott, ellentmondásos az irodalomtörténeti értékelés - mondta el Mészáros Sándor.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza