Mit fejlesztene a FIDESZ?

...kontra - 2007-07-30

Mint az ismeretes, a kormány 2007. július 26-án bírálta el a kiemelt projektekre benyújtott pályázatokat.

A szocialista politikusok sajnálatosan nem tudtak lobbizni a Debrecen városa által benyújtott Nagyerdei Strand felújítására benyújtott pályázat mellett, mivel ellentétben  Papp László, a Fidesz városi frakcióvezetője által mondottakkal

A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. NEM A STRANDFÜRDŐ FELÚJÍTÁSÁT, HANEM AZ AQUATICUM 2. ÜTEMÉNEK, ILLETVE EGY WELLNES SZÁLLODÁNAK AZ ÉPÍTÉSÉT PÁLYÁZTA MEG.

A Fidesz frakcióvezetőjének ismernie kellett a pályázat részleteit.

Azonban feltételezni sem merem, hogy nyilatkozatával szándékosan kívánta félrevezetni Debrecen strandra vágyó lakosait.

Bízom benne, hogy a kánikulai forróság okán felejtette el a kiírt fejlesztési terv részleteit.

Ezért – emlékeztetőül - álljon itt az Aquaticum 2. ütem építésének  tervezete:

 

Aquaticum II. ütem részei:

 

- Wellnessközpont

- Fittness központ

- Szépségfarm-

- Gyermek játszóház

- Szállodai recepció és back office

- Kávéház, wellnes büfé (pl: nordfish)

- Üzletek 5-6 db

- Központi recepció

- Parkolók

- Szálloda

(részletes tervezet a mellékletben)

 

Az előzetes tervekből kitűnik, hogy a Papp László frakcióvezető által elmondottakkal ellentétben a Fidesz nemhogy bővíteni kívánta volna a Nagyerdei Strandot, hanem a luxus-hotel építésével még a jelenlegi strand területének nagy részét is el kívánták venni a „plebejus-debreceniektől”.

Szó sincs tehát a strand felújításáról! A Fidesz által tervezett projekt nem más, mint a hivalkodó luxus újabb fellegvára, a pénz diszkriminációja. Diszkrimináció a debreceni plebejus-családok ellen! 

 

A kétségtelenül látványos - azonban városunk lakói számára megfizethetetlen -Aquaticum, melynek turisztikai értéke – sajnos, az előzetes tervekkel szemben – elhanyagolható, további fejlesztése értelmetlen, mivel nyereséges üzemeltetésére reális lehetőség nincsen, a debreceniek szórakozását pedig az ismert okok miatt nem szolgálja!

 

 Mivel a fentiek ismeretében egyre kevesebb az esély arra, hogy városunk visszanyerje fürdővárosi rangját, ismét felteszem kérdéseimet, amire Debrecen lakosai várják a valódi válaszokat:

-           a Vagyonkezelő Zrt. milliárdos eredményéből - melyet a debreceni polgárok fizetnek meg - miért nem jut semmi a strandfürdő rendbetételére?

-           A városunkat irányító - állítólag szegénybarát, plebejus párt – Fidesz MPP képviselői járnak-e a „plebejus-fürdőbe”? A gyermekeiket tiszta szívvel beengedik a gyermekmedencébe, és a fürdő játszóterére, vagy ők a szegények számára megfizethetetlen Aquaticumba járnak a strand helyett?

-           Igazak-e azok a hírek, hogy a debreceni strandot azért sorvasztják el, mert helyére szállodát kívánnak építeni?

-           Milyen a látogatottsága, és mekkora a vesztesége a debreceniek számára elérhetetlen látványfürdőnek?

-           A Fidesz MPP, a „Fidesz Magyar Plebejus Párt” debreceni politikusai az Aquaticumot látogató „elit”, vagy a tőlük egy falnyi és napi húszezer forintnyi távolságra strandoló debreceniek érdekeit tartják fontosnak?

-           Kívánják-e városunk vezetői ezek után Debrecen fürdővárosi rangját egyáltalán visszaszerezni?

 

 

            Varga Zoltán

            önkormányzati képviselő