MSZP: a vidék életére nincs hatással az Alkotmánybíróság döntése

...kontra - 2017-10-17

Az MSZP szerint a vidék életére nincs hatása annak, hogy mulasztásos alkotmánysértést állapított meg a Nemzeti Földalap vagyonát érintő hiányos szabályozás kapcsán az Alkotmánybíróság (Ab), hiszen a földeket már eladták, az ebből származó bevételeket pedig elköltötték - értékelte a testület keddi döntését Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő és Harangozó Gábor, a mezőgazdasági bizottság alelnöke (MSZP) sajtótájékoztatón.

Harangozó Gábor azt mondta: ez a döntés is rávilágít arra, hogy az Ab jelenlegi működése nem jó, hiszen a vidék életére nézve a mostani határozatnak nincsen hatása, a földeket már eladták, a földekből származó bevételeket pedig elköltötték, az államadósság finanszírozására fordították és kivonták a vidék életéből.

Szerinte az Ab lényegében kimondta, hogy az állami vagyon elherdálása történik, azonban a testület szerint ez a jelen törvényi feltételek mellett nem alkotmányellenes.

Viszont - folytatta az MSZP-s politikus - az Ab felhívta az Országgyűlés figyelmét, hogy alkosson törvényt arról, mire lehet költeni az állami vagyon elherdálásából származó bevételeket, "hogy azok mégse legyenek teljesen elherdálva".

Harangozó Gábor hangsúlyozta: ennek így semmi értelme nincs, ezért az a megoldás, hogy le kell váltani a kormányt a következő választáson, és egyértelmű törvényekben kell szabályozni ezt a kérdést.

Gőgös Zoltán úgy vélte: annak ellenére, hogy nem egy nagy hatású döntés született, ez is igazolja az MSZP korábbi állítását, miszerint "vérlázító és elképesztő", ami a "földmutyiban" történt.

Közölte: a következő kormány rendet tesz ebben az ügyben, és minden olyan "csaló gazembertől" visszaveszi a földet, aki méltatlanul jutott ahhoz.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza