Papp László: Varga Zoltán bajban van

...kontra - 2018-04-03

.Varga Zoltán 2006 óta tagja a városi közgyűlésnek, és kijelenthetjük, hogy ő az a képviselő, aki az elmúlt több mint egy évtizedben semmit nem tett Debrecenért. Még akkor sem, amikor pártja kormányon volt, tehát semmilyen emlékezetes dolog nem fűződik a nevéhez az alufóliasisakon kívül. Most arra vágyik, hogy Debrecen országgyűlési képviselője legyen, de nincs semmi, amit a város jövőjével kapcsolatban képes lenne elmondani, ezért politikai ellenfeleit támadja. Nem a várossal, hanem személyekkel foglalkozik. Erről szólt a mai sajtótájékoztatója is.

Varga Zoltán minden hazug mondata miatt jogi úton veszek elégtételt

De el kell ismerni Varga Zoltán most rátalált - néhány - cáfolhatatlan tényre. Valóban Csengerben születtem 1972-ben, sőt 1996-ban ebben a városban volt a lakodalmam is. Szüleim egy Csengertől 10 kilométerre fekvő kistelepülésen laknak, és rokonaim, sőt ismerőseim is élnek Csengerben és a környéken.

Minden más sejtetés azonban távol áll a valóságtól. Bár minden évben hívtak, egyszer sem tudtam elmenni jótékonysági bálba Csengerbe. Az elmúlt tíz évben egy alkalommal, egy ismerősöm 50. születésnapján vettem részt Csengerben olyan eseményen, ahol sokan voltak és hozzá kell tennem, az ott lévők 90 %-át nem ismertem.

Határozottan cáfolom, hogy a Varga Zoltán által említett hölggyel bármilyen kapcsolatot fenntartok vagy bármikor fenntartottam volna.

Varga Zoltán sajtótájékoztatóján kérdésként merült fel, hogy hogyan jegyezhettek be egy magáncéget a városi uszodába.

2014 októbere óta vagyok a város polgármestere, a cég tőlem hozzájárulást nem kapott arra, hogy székhelyét oda jegyezze be. Vizsgálatot indítottam az ügyben és annak jelenlegi állása szerint megállapítható, hogy elődöm, Kósa Lajos idejében sem keletkezett ilyen hozzájárulás a polgármesteri hivatalban. Amint lezárul a vizsgálat, annak eredményéről Varga Zoltánt és a debrecenieket is tájékoztatjuk.

Tisztában vagyok azzal, hogy az országgyűlési választásokig hátralévő néhány napban bárkitmeg lehet vádolni úgy, hogy annak cáfolata már nem jut el a nyilvánossághoz, de határozottan kijelentem, hogy Varga Zoltán minden hazug mondata miatt jogi úton veszek elégtételt. Ugyanúgy, ahogy az alufólia sisak ráégett Varga Zoltán fejére, az is rá fog égni, ha hazudik.

Debrecen, 2018. április 3.

Papp László

Debrecen polgármestere