Párbeszéd: a szabályokra fittyet hányva építenek villákat Tihanyban

...kontra - 2022-07-01

Tihanyban a helyi építési szabályokra fittyet hányva, gazdasági épület címén építenek luxusvillákat - mondta a Párbeszéd elnökségi tagja.

A Tihanyban tartott, de online közvetített pénteki sajtótájékoztatón Jakál Adrienn úgy fogalmazott: a település nemcsak az átlagembereknek tetszik, de 2014-ben "kinézte magának a NER is". Az épülő luxusvillák, luxuslakóparkok és luxusszállodák pedig valószínűleg soha nem lesznek megfizethetőek egy átlagos magyar család számára - jelentette ki a politikus.

Az eseményen részt vett Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója, aki emlékeztetett, hogy tavaly, még országgyűlési képviselőként rákérdezett egy tihanyi építkezés ügyére.Az építtető kapott egy ötszázezer forintos büntetést azért, mert "elhordta itt a fél hegyoldalt" és beépíttette a gyönyörű területet - emelte ki a pártigazgató. Ezután felszólították az eredeti állapot visszaállítására, de ez elég nehéz lesz, mert a korábbi gyönyörű, bokros, fás területből "betondzsungel" lett - tette hozzá Kocsis-Cake Olivio.Ha nem figyelünk és nem állunk ki a természeti értékeinkért, akkor 10-15 év múlva a teljes Tihanyi-félsziget így fog kinézni - foglalta össze véleményét.