Reagálás Halász János sajtótájékoztatójára -

...kontra - 2017-12-27

Az LMP szerint a Fidesznek esze ágában sincs segíteni a bajba jutott családokon: a devizahiteleseket érintő kilakoltatási moratóriumot csak a kampány végéig hosszabbították meg, az egyszülős családok támogatását pedig több ízben megtagadták. Az LMP 2018 áprilisától olyan kormányzásra készül, ahol minden család számíthat a támogatásra.

Az LMP a 2018-as kormányváltás követően kiemelten fogja támogatni a különösen nagy terheket viselő családokat, köztük az egyszülősöket, valamint a tartós betegséggel és fogyatékossággal élő gyermekek szüleit. Jelentősen emelni fogjuk a családi pótlék összegét, megtartjuk a gyermekek után járó adókedvezményt, és kiterjesztjük azt a felsőoktatásban tanulókra 24 éves korig.

Az LMP különösen fontosnak tartja a devizahitelesek megmentését is: jelenleg családok tízezreit fenyegeti az utcára kerülés veszélye, de a kormány – hosszútávú és biztonságos megoldás helyett - csak a választásokig hosszabbította meg a kilakoltatási moratóriumot. A Fidesz a magas jövedelműek számára elérhető CSOK-on kívül nem segíti a lakáshoz jutást sem, az LMP viszont közösségi bérlakásprogrammal készül.

Hamis az a családpolitika, ahol a Fidesz pártközpontjában döntik el, hogy ki számít családnak és ki számíthat támogatásra. A Szél Bernadett vezette kormány minden családot támogatni fog, és kiemelten azokat, akik nagyobb segítségre szorulnak.

Kanász-Nagy Máté,

az LMP szóvivője

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)