Simon Gábor nyílt levele Kövér Lászlónak

...kontra - 2007-03-09

Ön szerint a levelének első mondatában szereplő állítás, idézem: ... a szocialista kormány hazugságon, csaláson, megtévesztésen alapuló politikája... serkenti a tárgyalási, megállapodási kedvet? Régen, a falusi kocsmákban volt szokás, hogy előbb beküldte valaki a kalapját, s ha azt bicskával átszúrtan hozták vissza neki, így jelezték, hogy nem kívánatos személy.

Szerintem, a levelének kezdete alapján az embernek bizony kinyílik a bicska a zsebében. És persze, hogy nem értünk egyet az Ön által emlegetett történelmi vereséggel sem, mert ez amit lépten nyomon használnak, ugyancsak nem a békülékenység, a komoly tárgyalási szándék jele.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Döntsék el, tárgyalni vagy támadni akarnak? Sajnos úgy látom, s kérem, ezt ne tekintse az Önök bosszantásának, úgy védik a hibáikat, mintha az örökségüket védenék. Higgye el, a Magyar Szocialista Párt sokkal tisztességesebb, mint gondolná. Heves megyében sem alkalmaztuk azokat a módszereket, amiket Önök a Köztársasági Elnök választásakor. Senkit nem kényszerítettünk, ellenőriztünk, hogy hova szavazzon, hová álljon. Ami a konkrét ügyet illeti: A két frakció közti megállapodás célja az volt, hogy a megyei intézmények megőrizzék működőképességüket. Az Ön leveléből ismét kiderült, hogy sajnos a Fidesz számára a hatalom fontosabb, mint az emberek érdeke. Meggyőződésem, hogy rossz címre küldte levelét, ugyanis  véleményem szerint  azt az Önök képviselőinek kellett volna címeznie. Így a válaszadás joga is őket illeti!

 

Mint az MSZP Választmány elnöke azonban azt gondolom, nem vehetjük át azokat a diktatórikus módszereket, amelyeket egy vezérelvű párt alkalmaz akkor, ha nem jönnek be számításai, akkor, ha párttagjai ne adj’ Isten önálló gondolatokkal rendelkeznek, s esetleg lelkiismeretük nem engedi, hogy egy felesleges akcióra több tíz milliót költsön az amúgy is forráshiányos önkormányzat.

 

Végezetül megjegyzem, a Szocialista Párt Heves megyei szervezete semmiféle egyezményt nem szegett meg. Mindezek mellett biztosíthatom Önt arról, hogy a Magyar Szocialista Párt eddig is, s ezután is szavahihető partnere lesz minden olyan kezdeményezésnek, amely a választópolgárok érdekeit szolgálja. Amennyiben pedig úgy gondolja, hogy válaszom további kiegészítésre szorul, örömmel meghívom Önt az új irodánkba, egy kötetlen beszélgetésre, mert bizonyára Ön is ismeri a mondást: Ne tárgyaljunk soha félelemből, de soha ne féljünk tárgyalni!

 

Üdvözlettel:

Simon Gábor, az Országos Választmány elnöke

 

Kiadó: MSZP-Országos Központ