Az MDF nyílt levele

Közérdekű - 2006-06-13
A Magyar Demokrata Fórum nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz.

Gadus István

SZDSZ megyei elnök úr részére

Kósa Lajos

FIDESZ-MPSZ megyei elnök úr részére

Oláh Lajos

MSZP megyei elnök úr részére

Papp Tibor

KDNP megyei elnök úr részére

 

            Tárgy: meghívó megyei elnökök egyeztetésére

 

Tisztelt Megyei Elnök Úr!

 

 

A Magyar Demokrata Fórum szerint Magyarország olyan helyzetben van, hogy mindenkinek félre kell tennie Önös pártérdekeit, és a parlamenti pártoknak konszenzusra kell jutnia az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekben, hiszen Magyarország ideje drága.

      A Magyar Demokrata Fórum már többször bebizonyította: az indulatok helyett az együttműködésben és a ciklusokon átívelő programokban hisz. Mi soha nem azt néztük, hogy egy javaslat balról vagy jobbról jön, hanem azt: szolgálja-e a magyar polgárok érdekeit.

       Ennek köszönhető, hogy a Magyar Demokrata Fórum elnöke, Dávid Ibolya volt az a politikus, aki hosszú évek után először tudta tárgyalóasztal mellé ültetni a parlamenti pártok vezetőit. Az egyeztetésen lehetőség nyílt arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr személyesen ismertesse reformterveit az ellenzéki pártok vezetőivel. A május 25-i találkozónak pedig folytatása kell, hogy legyen. Mint ahogy Ön is bizonyára értesült róla, újabb öt-párti egyeztetést ajánlott a miniszterelnök a hétvégén a parlamenti pártok vezetőinek. Úgy tűnik a magyar politika túllép azon a dózerlogikán, hogy a másik oldal javaslatait gondolkodás nélkül félre söpöri.

     A Magyar Demokrata Fórum úgy gondolja, ami megindult országos szinten, azt folytatni kell megyei szinten is. Számos olyan kérdés és probléma van, amelyben többpárti egyetértésre kell jutni, mert csak így lehet valódi eredményeket elérni. Az önkormányzati reform és annak várható hatásai, a Kenézy – kórház nyugtalanító helyzete, illetve a megyei úthálózat fejlesztése, stb. mind-mind megoldásra váró feladatok Hajdú-Bihar megyében.

     A Magyar Demokrata Fórum Hajdú-Bihar megyei elnökeként ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat egy egyeztetésre, ahol minden parlamenti párt megyei vezetője elmondhatja véleményét, ahol együtt, összefogva találhatjuk meg a megoldást.

    Várom Önt, 2006. június 15-én 14 órára a Magyar Demokrata Fórum debreceni irodájába.

 

 

 

Tisztelettel:

Makay Zsolt

     az MDF megyei elnöke

 

Debrecen, 2006. június 12.