Az SZDSZ nem megy el az MDF által kezdeményezett pártelnöki találkozóra!

Közérdekű - 2006-06-14
Az SZDSZ partner abban, hogy a második Nemzeti Fejlesztési Terv Hajdú-Bihar megyére eső vonatkozásait megtárgyaljuk előre egyeztetett és közösen meghatározott helyszínen, de nem kívánunk asszisztálni az MDF-nek önmagát fényező politikai akcióihoz.

Mi liberálisok úgy gondoljuk, hogy a demokráciában fontos az, hogy a politikai erők között párbeszéd legyen, azonban ennek megszervezésére vannak szabályok. Nem szerencsés az, hogy a meghívottak a sajtóból értesülnek arról, hogy mikor, hol, és kivel kellene találkozniuk, és miről kellene tárgyalniuk. Mi liberálisok úgy gondoljuk, hogy egy ilyen találkozót egy hosszabb egyeztetésnek kell megelőznie, közösen kell kitűzni az időpontot és meghatározni a tanácskozás témáit.

Az MDF kezdeményezését ezek alapján udvariatlannak és egyszerű PR. fogásnak tartjuk. Nem gondoljuk, hogy például az önkormányzati reform – amelynek törvénytervezetét a kormány tegnap nyújtotta be a Parlamentnek – helyi politikusok vitáin múlna. A Kenézy Kórház témájában hamarosan összeül a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés. A  megyei utak állapotáról minden évben tanácskozunk a megyei önkormányzatban és minden érdekelt fél megfogalmazhatja álláspontját.

Az SZDSZ partner abban, hogy a második Nemzeti Fejlesztési Terv Hajdú-Bihar megyére eső vonatkozásait megtárgyaljuk előre egyeztetett és közösen meghatározott helyszínen, de nem kívánunk asszisztálni az MDF-nek önmagát fényező politikai akcióihoz. Az általam leírtakból következik, hogy köszönjük szépen a meghívást, az SZDSZ nem vesz részt a csütörtöki találkozón.

Gadus István

SZDSZ