ÉLŐLÁNC a Debreceni Református Kollégium körül

Közérdekű - 2006-07-03

A Magyar Református Középiskolák XI. Találkozója 2006. július 5. és 9. között kerül megrendezésre Debrecenben. A találkozón mintegy 180 diák és tanár vesz részt 35 magyarországi, erdélyi, kárpátaljai és felvidéki iskola képviseletében.

A négy napos program egyik kiemelkedő alkalma lesz a Református Kollégium köré vont ÉLŐLÁNC, amellyel a résztvevők elsősorban a szétszakított nemzetrészekben élő fiatalok összetartozását kívánják kifejezni. A megmozdulás másik célja, hogy tiltakozzanak az „élet és jövő ellenes” jelenségek és folyamatok ellen, és kifejezzék elkötelezettségüket nemzetünk erkölcsi megújulása és a jövőbe vetett reménysége mellett.

 

A résztvevők legfontosabb követelései:

- Támogatjuk a család és a magzati élet védelmét, elutasítjuk a meddővé tétel korlátlan lehetőségét!

- Támogatjuk, hogy minden tehetséges magyar fiatal számára elérhető legyen a magyar nyelvű minőségi oktatás, elutasítjuk a felsőoktatási tandíj bevezetésére tett kísérleteket!

- Támogatjuk a szétszakított magyar nemzetrészek autonómiatörekvéseit, egymás közötti kapcsolataik bővítését, elutasítjuk a magyarság megosztására tett kísérleteket!

- Támogatjuk a Kárpát-medence természeti értékeinek és ökológiai egységének megőrzését, elutasítjuk a felelőtlen erdőirtást, a veszélyes technológiák alkalmazását!

   

A rendezők felhívással fordulnak Debrecen város polgáraihoz, a civil szervezetekhez, az egyházakhoz és vallási közösségekhez, hogy amennyiben egyetértenek a fenti követelésekkel, minél nagyobb számban vegyenek részt ezen a megmozduláson, és hívogassanak másokat is!

 

TALÁLKOZZUNK

2006. JÚLIUS 8-ÁN, SZOMBATON 15.45-KOR

A REFORMÁTUS KOLLÉGIUM ELŐTT!