Felhívás Szögi Lajos családjának megsegítésére

Közérdekű - 2006-10-19

Valamennyiünket, az egész országot megrendítette és felháborította az Olaszliszkán történt tragikus esemény: kollégánkat, Szögi Lajost brutális módon meglincselték, halálra verték. Felháborító, hogy ilyen szörnyűségek történhetnek hazánkban.

Súlyosan elítéljük a bűncselekményt, reméljük, hogy az elkövetők mielőbb megkapják méltó büntetésüket. Elkeserítő és - úgy véljük - mindenki számára figyelmeztető kell hogy legyen, hogy a bennünk növekvő feszültség, az indulatok korlátokat döngető felkorbácsolása milyen értelmetlen és iszonyatos emberi tragédiákhoz vezethetnek, vezetnek.

    Szögi Lajos a tiszavasvári Kabay János Általános Iskolában tanított, tanítványai, a szülők és kollégái egyaránt tisztelték, szerették. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) pályakezdése, 1986 óta volt tagja. Temetésén Tiszavasváriban részt veszünk, és együtt gyászolunk a családdal, kollégáinkkal, s mindazokkal, akik elítélik a békétlenség szítását, az önbíráskodás eluralkodását, az emberi létből való kivetkőzés bármiféle formáját.

    Néhai kollégánk gyermekein, feleségén anyagilag is segíteni kívánunk, ezért a szakszervezet egyösszegű támogatásán túl kérjük a PSZ-szervezeteket, PSZ-tagokat, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz és az erre szánt összeget utalják át a Pedagógusok Szakszervezete Szolidaritási számlájára:

 

     11707024-20464084

 

 

 

PSZ Országos Iroda

Kiadó: Pedagógusok Szakszervezete Országos Iroda