Az antiszemitizmus veszélyeire figyelmeztetett Izraelben António Guterres ENSZ-főtitkár

Külföld - 2017-08-28

António Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az Izrael-ellenes, modern antiszemitizmust, noha Izrael bírálhatóságát is hangsúlyozta Reuven Rivlin izraeli államelnöknél tett látogatásán, és a Jad Vasem holokausztmúzeumban is figyelmeztetett az antiszemitizmus veszélyeire - jelentette a helyi közszolgálati rádió hétfőn.

wholesale inkjet paper wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper best inkjet photo paper "Kérem, hogy állítsa le az Izrael elleni diszkriminációt az ENSZ számos szervezetében"- kérte első, háromnapos közel-keleti látogatásának kezdetén az ENSZ főtitkárát az izraeli államelnök.

"Elfogadhatatlan az egyetlen zsidó állammal szemben folytatott diszkrimináció, és az Izrael felszámolására tett felszólítások és lépések"- tette hozzá Reuven Rivlin az államfői rezidencián a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint.

"Biztos lehet benne, hogy figyelmesen végrehajtatom az ENSZ alapokmányát, és egyenlő bánásmódban részesítem Izraelt"- válaszolt a világszervezet főtitkára, majd hozzátette, hogy másrészt olykor ő maga sem ért egyet az izraeli politikával, és ez is legitim. Hangsúlyozta, hogy az ENSZ továbbra is barátságra törekszik Izraellel, keresi az utat a békéhez, és nem engedi az antiszemitizmust.

Korábban António Guterres koszorút helyezett el a Jad Vasem holokausztmúzeumban a második világháborúban meggyilkolt zsidók emlékére, és bejegyzést tett az intézmény emlékkönyvébe.

"Az ENSZ főtitkáraként elkötelezetten harcolok az antiszemitizmus és az intolerancia minden, még fel nem számolt formája ellen, és nagyra tartom mindazokat, akik ebben a kivételes múzeumban dolgoznak"- mondta az emlékmúzeumban.

Guterres vasárnap este érkezett Izraelbe, és már aznap megbeszéléseket folytatott Jason Greenblattal, Donald Trump amerikai elnök különleges közel-keleti megbízottjával a palesztin-izraeli békefolyamat előrevitelének kérdéseiről.

A látogatás során tárgyal még Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint találkozik a Gázában, a radikális iszlamista Hamász szervezet fogságában lévő két, mentálisan sérült izraeli fiatalember családtagjaival, és azzal a két családdal is, akik katonagyermekének holttestét a Hamász birtokolja a legutóbbi, három évvel ezelőtti hadművelet óta.

Az ENSZ-főtitkár kedden a Palesztin Hatóság területén Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és Rámi Hamdalláh palesztin miniszterelnökkel tanácskozik majd, szerdán pedig a Gázai övezetbe látogat el.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza