Belgium ezer szíriai menekült áttelepítését tervezi az év végéig

Külföld - 2017-09-05

- Idén mintegy ezer szíriai menekült áttelepítése valósulhat meg, akiket az EU-török menekültügyi megállapodás és egyéb nemzetközi programok keretében telepítenek át a közel-keleti országgal szomszédos államokból Belgiumba - jelentette kedden a La Libre Belgique című belga napilap.

wholesale inkjet photo paper cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet paper

Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár tájékoztatása szerint az év végéig 600 Törökországban, 300 Libanonban és mintegy 150 Jordániában tartózkodó szíriai menekült belgiumi letelepítése valósul meg.

Mint elmondta, a Törökországból érkezők az Európai Unió és Ankara között 2016-ban létrejött migrációs megállapodás alapján veszi át Belgium. A megállapodás értelmében minden egyes Görögországból Törökországba visszaküldött, nemzetközi védelemre nem jogosult illegális bevándorló helyett szíriai menekültet telepítenek át az unió valamelyik tagországába.

A Libanonból és Jordániából érkezőket egy nemzetközi letelepítési program keretében fogadja Belgium. A menekülteket előzetes szűrés és ellenőrzés után választják ki és készítik fel a belgiumi életre - mondta az államtitkár.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a 2005 óta vezetett letelepítési programok keretében rendelkezésre álló helyek száma nem elegendő. Noha tavaly 125 ezer menekült befogadása valósult meg, a szükséget szenvedők száma mára meghaladja a 1,2 milliót - írja a napilap.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza