Katalán népszavazás - Franciaország nem fogja elismerni a katalán függetlenséget

Külföld - 2017-10-09

- Ha Katalónia kedden egyoldalúan kikiáltja elszakadását Spanyolországtól, Franciaország nem fogja azt elismerni - jelentette be Nathalie Loiseau, Franciaország Európa-ügyi minisztere.

"Ha kikiáltanák a függetlenséget, az egyoldalú lenne, és nem fogjuk elismerni" - mondta a miniszter hétfőn a CNEWS hírtelevízióban. "Nem lehet Katalóniát csak azzal a népszavazással definiálni, amelyet az elszakadáspártiak rendeztek meg" - tette hozzá.

Nathalie Loiseau arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a katalán függetlenséget elismernék, annak "az első következménye az lenne, hogy (Katalónia) automatikusan távozna az Európai Unióból".

"Az a legfontosabb, hogy ez a válság, mert egy válságról van szó, a spanyol politikai erők közti párbeszéddel megoldódjon" - hangsúlyozta a miniszter. "Miután Spanyolország egy nagy demokrácia, szó sincs arról, hogy a spanyol belügyekbe kellene avatkozni" - fűzte hozzá.

A katalán kormány eltökélt szándéka, hogy a függetlenségi pártok támogatásával a katalán parlament határozatot fogadjon el Katalónia egyoldalú elszakadásáról Spanyolországtól.

Katalóniában október 1-jén tartottak függetlenségi népszavazást annak ellenére, hogy azt a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette. A referendum a spanyol hatóságok és a szavazók közötti összecsapásba torkollt. A hivatalos végeredmény szerint 2,28 millió ember, a választásra jogosultak 43 százaléka vett részt a népszavazáson, és 90,18 százalékuk támogatta az elszakadást Spanyolországtól.

A katalán kormány eltökélt szándéka, hogy a függetlenségi pártok támogatásával a katalán parlament határozatot fogadjon el Katalónia egyoldalú elszakadásáról Spanyolországtól. Ezután pedig tárgyalásokat kezdene a függetlenedésről a spanyol állammal, amely azonban várhatóan nem lesz partner ebbe

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza