Kvótaper - Német belügyminiszter: jó és fontos jel az Európai Bíróság ítélete

Külföld - 2017-09-06
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

- Jó és fontos jel az Európai Bíróság ítélete a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló mechanizmusról, azt mutatja, hogy a menekültek ügyét csak európai szolidaritással lehet megoldani - mondta szerdán Berlinben a német belügyminiszter.

cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper

Thomas de Maiziere sajtónyilatkozatában felidézte, hogy az uniós belügyminiszterek tanácsa 2015-ben nem teljes egyetértésben, hanem minősített többséggel döntött a mechanizmusról. Ez ugyan "szokatlan" megoldás volt, de szükség volt rá, és az Európai Bíróság most megerősítette, hogy a döntés jogos, és kötelező érvényű.

Ez "jó és fontos jel", azt mutatja, hogy "a menekültek nagy témáját csak európai szolidaritással lehet megoldani", ami a harmadik országokkal folytatott együttműködésre, a külső határok védelmére és a legális úton érkező menekültkontingesek ügyére is vonatkozik - húzta alá az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.

Hozzátette: elvárja, hogy az érintett országok teljes mértékben eleget tegyenek kötelezettségeiknek, elfogadják az ítéletet, befogadják a megfelelő számú, védelemre szoruló menekültet és gondoskodjanak arról, hogy ott is maradjanak.

Mint mondta, nagyon üdvözli Robert Fico szlovák kormányfő kijelentését, miszerint országa elfogadja az ítéletet, hiszen "egy jogi közösséghez az is hozzátartozik, hogy a legfelsőbb bíróság ítéleteit elfogadják". Amennyiben ez nem történik meg, alkalmazni kell a megfelelő eszközt, ebben az esetben az uniós kötelezettségszegési eljárást - tette hozzá Thomas de Maiziere.

Arra a felvetésre, hogy Németország nem küld vissza menedékkérőket Magyarországra, azt mondta, hogy "a menekültek emberhez méltó befogadásának természetesnek kellene lennie minden európai országban", így Magyarországon is.

Senki sem kaphatja meg a menekültek befogadása alóli mentesség "jutalmát" azzal, hogy "különösen rosszul bánik a menekültekkel" - mondta a német belügyminiszter.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza