Legfőbb szlovák közjogi méltóságok: az európai és atlanti irányultság megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke

Külföld - 2017-10-23

- "Az európai és atlanti irányultság egyértelmű megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke, az Európai Uniós és NATO tagság pedig alapvető keretet jelent az ország biztonsága, stabilitása és erősödése tekintetében" - jelentette ki Robert Fico, szlovák kormányfő hétfőn Pozsonyban.

Robert Fico abból a közös állásfoglalásból idézett, amelyet hétfői pozsonyi találkozóján fogadott el a három legfőbb szlovák közjogi méltóság, miután az ország stratégiai külpolitikai céljairól tárgyalt a pozsonyi Cartier Replica Breitling Replica Omega Replica Repliche Orologi várban.

Az Andrej Kiska államfő, Andrej Danko házelnök és Robert Fico által is aláírt dokumentum a legfőbb közjogi méltóságok állásfoglalása Szlovákia, Európai Uniós és NATO tagságának prioritásairó címet adták. Annak főbb megállapításait közösen tartott Cartier Replica Breitling Replica Omega Replica Repliche Orologi sajtótájékoztatójukon ismertették a találkozó résztvevői.

Ebben egyebek mellett leszögezik: az EU Szlovákia, illetve lakosai számára olyan élettér és értékrend, amelynek nincs alternatívája.