Meleg ellen gyümölcs

Külföld - 2011-07-14

A hőséggel való megküzdésre az olasz egészségügyi minisztérium az idénynek megfelelő gyümölcs és zöldség fogyasztását javasolja.

 A zöldségben és a gyümölcsben levő tápanyagok alkalmasak arra, hogy szervezetünket megvédjék a hőség okozta izzadás következtében kialakuló ásványianyag- és vitaminveszteségtől.

Táplálóak, könnyen emészthetőek, magas rosttartalmuk miatt az anyagcserének is kedveznek, és nyersen fogyaszthatóak, hiszen semmilyen feldolgozást nem igényelnek. A „Soccorso Frutta” „Gyümölcssegély”elnevezésű kampány keretében a regionális kistermelők „nullkilóméteres” zöldségeket, gyümölcsöket szállítanak az ideiglenesen felállított piacokra több nagyvárosban – Milánótól Bariig.

 

(Newsfood.com)