Növekedett Belgium lakossága tavaly: 42 ezren származtak Európán kívüli országból.

Külföld - 2017-06-15

Mintegy 0,48 százalékkal, 11,3 millió fölé emelkedett Belgium lakossainak száma az év elején mért adatok szerint. Az újonnan regisztráltak közül mintegy 42 ezren az Európai Unión kívüli országokból vándoroltak be - közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtökön.

A belga statisztikai hivatal adatai szerint a lakosság tavalyi növekedése elsősorban a születésszám enyhe emelkedésének köszönhető. A növekedési ütem mindazonáltal elmaradt az előző évitől.

Jelentős, 54 ezret meghaladó volt a honosításból származó új állampolgárok száma, akiknek mintegy háromnegyede, valamivel többen 42 ezren származtak Európán kívüli országból.

A beszámoló szerint a népességnövekedés Belgium tartományai között jelentős eltérést mutat. A legjelentősebb - az előző évhez képest 0,7 százalékos - gyarapodást Flandriában, az ország flamand nyelvű, északi régióiban, ott is főként Antwerpenben és környékén regisztrálták. A legkevésbé gyarapodó régió tavaly a francia nyelvű Vallónia Hainaut nevű városának környéke volt.

A januári adatok azt mutatják, hogy Belgium lakosságának 50,8 százaléka nő, 49,2 százaléka férfi. Ez a nagyjából kiegyenlített arány az ország valamennyi régiójára - kis eltéréseket mutatva - igaz - írták.

Az adatok szerint Flandria adja Belgium lakosságának több mint felét. A flamand nyelvű régióban mintegy 6,5 millióan laknak, amíg a francia nyelvű Vallóniában 3,6 millióan. Az önálló közigazgatású belga főváros, Brüsszel lakosságszáma januárban megközelítette a 1,2 milliót - írta a napilap.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza