A 14. alternatív színházi szemle versenyprogramja

Kultúra - 2010-05-30
Az elmúlt év legegyedibb és legszínvonalasabb alternatív színházi produkcióit láthatja majd a közönség 2010. szeptember 10-14. között Debrecenben a XVI. DASZSZ-on, melyek között több tánc-színházi előadás és egy határon túli produkció is szerepel majd. 

Szalai-Szabó István, a Városi Színház/Sirály ügyvezető igazgatója, a Szemle idei válogatója 11 produkciót hívott meg a versenyprogramba. Pintér Béla és Társulata A szutyok című előadásával érkezik, a Maladype Színház Zsótér Sándor rendezésében Alfred de Musset műve nyomán a Lorenzacciot mutatja be, míg Fehér Ferenc Tao Te című előadása szintén versenyez. Gergye Krisztián Társulata, a Bárka Színház és a MU Színház koprodukciós előadásai is bekerültek a mustrába: a Találkozás és a Temetés egy-egy Nádas Péter-művet dolgoz fel.

 

A Duda Éva Társulat a Lunatika című produkcióval kapott meghívást a Szemlére, míg a Tünet Együttes Az élet értelmét mutatja majd be Szabó Réka rendezésében.  A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András Társulata az Albert Camus Közöny című regénye alapján készült The Beach című előadást viszi Debrecenbe, míg a Hólyagcirkusz Társulat egy Thomas Bernhard-feldolgozást, a Kant című produkciót mutatja majd be.

 

A szombathelyi Weöres Sándor Színház stúdiósai Jeles András rendezésében Victor Hugo A Nevető Ember című műve alapján készült előadással mutatkoznak be, a Szputnyik Hajózási Társaság pedig a Kockavetőt hozza, Bodó Viktor rendezésében.