A nézőtéren ülő tenor ugrott be előadás közben a Bohémélet főszerepébe

Kultúra - 2018-07-25

Megmentette a londoni Királyi Operaház Bohéméletének minapi előadását Charles Castronovo amerikai tenor, aki előadás közben ugrott be Puccini Bohémélet című operájának főszerepébe.

A Mimit alakító Jekatyerina Szjurina orosz szoprán oldalán Rodolfó, a költő szerepét éneklő tenornál, Atalla Ayannál előadás közben hangszálproblémák léptek fel, és a szünetben úgy döntött, hogy képtelen folytatni az előadást.

A nézőtéren azonban ott ült Jekatyerina Sziurina férje, Charles Castronovo, aki felajánlotta, hogy elénekli a szerepet helyette - adta hírül a The Guardian című brit napilap.

Castronovo igen megindítóan énekelt a színfalak mögött, miközben Ayan a színpadon játszott. Csak az előadás végén jött ki a színpadra meghajolni, farmerdzsekit viselve. A nézőket meghatotta beugrása, néhányan meg is könnyezték - olvasható a brit lapban.

Charles Castronovo:New York-ban született, zenei tanulmányait a Kaliforniai Állami Egyetemen végezte.

Az amerikai tenor, aki a világ vezető operaházaiban rendszeres fellépő, a londoni Királyi Operaházban már több mint tíz éve énekel, a Bohémélet Rodolfó szerepében 2006-ban debütált.

Az operavilágában nagyon ritka az ilyen beugrás, 2004-ben Ian Vayne ausztrál bariton Linzben mentette meg a Carmen előadását, amikor átvette Escamillo szerepét az első felvonásban szívrohamot kapott Lauri Vasartól.

A közelmúltban a londoni Wigmore Hall egyik kisegítő ruhatárosa, Milly Forrest mentette meg az utolsó pillanatban a neves koncertterem egyik szólóestjét, a szoprán ugyanis a Királyi Zeneakadémia végzős hallgatója.