Áprilisban zárul a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis bérlete

Kultúra - 2018-04-07

Liszt, Beethoven és Schubert művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikusok egykori főzeneigazgatójának nevét viselő Kocsis bérlet záróhangversenyén Kelemen Barnabás vezényletével április 11-én a budapesti Olasz Kultúrintézetben.

Az esten elsőként Liszt Ferenc Ünnepi induló Goethe születésnapjára című műve hangzik el, amelyet Kelemen Barnabás Kocsis Zoltán több mint száz hangszereléséből és átdolgozásából választott ki. Liszt Ferenc Goethe születésének századik évfordulójára írt darabja eredetileg zongorára született, ezt a verziót ültette át zenekarra Kocsis Zoltán - közölték a Nemzeti Filharmonikusok.

A műsorban ezt követően Ludwig van Beethoven egyetlen befejezett D-dúr hegedűversenye szólal meg Kelemen Barnabás előadásában és vezényletével. A hatalmas terjedelmű, szimfonikus koncepciójú alkotás kiemelkedik a bécsi klasszikus kor hegedűversenyei közül.

A hangverseny második részében Schubert V. szimfóniája hangzik el, amely a bécsi klasszika és a romantika mezsgyéjén, a Beethoven-versenymű után mindössze tíz évvel született. A kompozíció a harmincegy évet élt Schubert azon kevés művei közé tartozik, amelyek önfeledt boldogságról és életörömről tanúskodnak.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza