Átadták az American Music Awards díjait

Kultúra - 2006-11-23

Los Angelesben, a Shrine Auditoriumban szerdára virradóra megtartották az egyik legrangosabb zenei esemény, az American Music Awards díjkiosztó gáláját. Három trófeát gyűjtött a Black Eyed Peas együttes, többszörös nyertes Kelly Clarkson, a Red Hot Chili Peppers, a győztesek között van Shakira és a Nickelback is

A legjobb pop-rock énekesnek Sean Pault választották. A legjobb latin énekesnő Shakira lett. A rhythm and blues legjobb női énekesének járó trófeát Mary J. Blige vehette át Britney Spearstől. Jamie Foxx, a Ray című film Oscar-díjas főszereplője nyerte a rhythm and blues legjobb férfi énekesének járó díjat, Eminem pedig a legjobb rappernek járó elismerést.

 

 A Black Eyed Peas a rap/hip-hop legjobb együttese, a banda ezen kívül elnyerte a kategória legjobb lemezének díját a Monkey Business című albumáért, és a legjobbnak bizonyult a rhythm and blues együttesek között is.

 

Két díjat kapott a Red Hot Chili Peppers: a legjobb együttesnek kiáltották ki a pop-rock és az alternatív kategóriában is.

 

Kelly Clarkson Mariah Careyt és Nelly Furtadót megelőzve a legjobb legjobb pop-rock énekesnő lett, s e díja mellett megkapta legjobb felnőtt pop-produkcióért járó elismerést. Ugyanebben a kategóriában a Nickelback együttes All the Right Reasons című albuma vitte el a pálmát.

 

A country legjobb énekesnője Faith Hill, legjobb együttese a Rascal Flatts, amely még egy díjat kapott a közönségtől. A country kategória legjobb albumát Tim McGraw készítette. A legjobb férfi countryénekes Toby Keith.

 

Az év felfedezettjének járó díjat Carrie Underwood fiatal countryénekesnő érdemelte ki Az American Music Awardst a lemezeladások és 20 ezer rajongó szavazata alapján ítélték oda.

 

A díjátadó gálát az ABC televízió közvetítette, az est házigazdája Jimmy Kimmel, az ismert televíziós személyiség és komikus színész volt. A gála fellépői között Beyoncé, Gwen Stefani, a Dixie Chicks, Nelly Furtado produkciójának örülhetett a közönség.

 

 

(MTI)