Az MTVA vezetőinek és a közmédia szakszervezeteinek egyeztetése

Kultúra - 2011-05-07

Az MTVA vezetői és a közmédia szakszervezetei pénteken egyeztetést tartottak a közmédia-rendszer átalakításáról. A megbeszélésen létszám- és bérkérdések, a közmédia-intézmények költözésének kérdései, a tartalomgyártás új rendszerének alapelvei is szóba kerültek.

A munkáltató és a munkavállalók képviselői megállapodtak abban, hogy két munkacsoportban folytatódnak az egyeztetések, egyfelől a bérkérdések rendezéséről, másfelől az elégséges szolgáltatás mértékének megállapításáról.

    Dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy a munkavállalók a következő bérkifizetéskor visszamenőleg megkapjak bérkompenzációjukat. A vezérigazgató megerősítette, hogy a közmédiában jelentős leépítések szükségesek és várhatók, azonban elbocsátási listák nem készültek, nincsenek. A mai egyeztetésen a leépítés mértékéről, ütemezéséről konkrét adatok nem hangzottak el.

    Az érdekképviseletek hangsúlyozták, hogy igénylik a döntések előtti részletes és rendszeres konzultációt, melyre a vezérigazgató ígéretet tett. 

    A közmédia-rendszer átalakításának ebben az esztendőben be kell fejeződnie, a munkáltató ehhez kérte az érdekképviseletek együttműködését.

    A felek elkötelezettek a folyamatos párbeszéd fenntartásában, közös céljuk a megújult közmédia-rendszer kialakítása.

 

    Nagy Eszter Dóra, az MTVA munkavállalói oldal házigazdája

 

    Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője