Befejezte második nagyjátékfilmje forgatását Nemes Jeles László

Kultúra - 2017-09-04

Szeptember 2-án befejezte második nagyjátékfilmje forgatását az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László - közölte a stáb hétfőn.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készülő Sunset forgatása június 12-én kezdődött és 53 napig tartott budapesti és vidéki helyszíneken. A film 2018 nyarán kerül a magyar mozikba.

Az 1913 nyarán játszódó történet szerint az árvaházban nevelkedett, fiatal Leiter Írisz Budapestre érkezik azt remélve, hogy kalaposlányként dolgozhat néhai szülei egykori legendás szalonjában.

best inkjet paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper

Ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül arról, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.

A Sunset főszereplői Jakab Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár), aki többek között a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című cannes-i Arany Pálma-díjas filmből ismert. Operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője Melis László, sound designere Zányi Tamás, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője - a stábhoz újonnan csatlakozó - Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is.

A Sunset is a Laokoon Filmgroup gyártásában készül, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével, magyar-francia koprodukcióban.