Bezár a Déri Múzeum

Kultúra - 2010-09-15
A Déri Múzeum szeptember 15.-én bezárja kapuit a látogatók előtt, előre láthatólag egy évre. Egy nagyszabású, az Unio által támogatott felújítás veszi kezdetét. A munkálatok során jelentős infrastruktúra-fejlesztés történik: nyílászárócsere, elektronikai felújítás.

Az épületbe lift kerül beszerelésre, amely lehetővé teszi, hogy a mozgássérültek is bejárhassák a múzeumot. Az év során teljesen megújulnak a kiállításaink is, melyekkel egyszerre szeretnénk a tudást gyarapítani és egyszerre élményt nyújtani.

 

A Munkácsy teremben különleges látvány és tárlatvezetés fogadja majd a látogatókat. Új kiállítótérrel, az un. Wunderkammer-rel bővül a múzeum, amelyben kincseket és természeti csodákat lehet majd látni. A nyitás után megnyílik a kávéház is, amely rég feledésbe ment debreceni édességekkel várja a vendégeket, a kiállítások zárása után is.

A felújítás ideje alatt a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban megrendezett új állandó kiállítással (Debrecen, Péterfia u. 28.) és a Debreceni Irodalmi Múzeumban (Debrecen, Borsos József tér 1.) továbbra is várják a látogatókat.