Campus Fesztivál - Fellép a N.O.H.A. és a Real McKenzies is

Kultúra - 2012-05-16

A folkzenét elektronikus tánczenével elegyítő brazil-amerikai-cseh csapat, a N.O.H.A., valamint a kanadai kelta punk formáció, a Real McKenzies is fellép június végén a debreceni Campus Fesztiválon, amelyen a hazai könnyűzene élvonala is koncertet ad.

 

    Június 25. és 29. között a pop és a rock mellett a világzene, a dzsessz és az elektronikus műfajok képviselői egyaránt fellépnek a debreceni Nagyerdőn a Campus Fesztiválon.

A külföldiek közül koncertet ad a N.O.H.A., a Real McKenzies, a brit Friction & Linguistics, a szintén brit Matrix & Futurebound, valamint az ausztrál Shockone is - közölte Bakó Csaba, a fesztivál sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.

    A N.O.H.A. (Noise of Human Art) Prágában alakult, a csapat zenei sokszínűségét három cseh zenész (Filip Noha - szaxofon, Jatrabass - bőgő, basszusgitár, Thom Herian - dob), egy brazil énekesnő-gitáros (Camila de Oliveira) és egy New York-i rapper (MC Chevy) biztosítja. Az Észak-Amerika egyik legnépszerűbb kelta-skót punk bandájának számító vancouveri Real McKenzies zenekar idén ünnepli 20. születésnapját; az együttes repertoárjában saját dalok mellett számos skót népdal is szerepel, mindez punkos-rockos lendülettel.

    A Campuson először játszik "hazai pályán" nagyobb közönség előtt az új felállású debreceni Tankcsapda, de fellép a Quimby, Sena (Irie Maffia), a Péterfy Bori & Love Band, a Bëlga, a Magna Cum Laude, és első alkalommal lesz a fesztivál vendége Palya Bea - ismertette Bakó Csaba.