Debrecen kulturális programjai Milánóban

Kultúra - 2020-12-10

Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármester és Magyarország Milánói Főkonzulátusa között született megegyezés, miszerint online kulturális tartalmakat vesznek át Debrecentől és azt online felületeiken sugározzák Milánóban.

Puskás István elmondta: „A debreceni kultúra idén elmaradt nemzetközi jelenlétet próbáljuk ezzel valamelyest pótolni, hiszen ez nagyszerű lehetőség a helyi kulturális intézményeknek a külföldi „bemutatkozásra”. Emellett arra törekedünk, hogy minél aktuálisabb, és színesebb képet kapjanak debreceni kulturális életről, ezért egy komolyzenei hangverseny, egy karácsonyi koncert, egy gyerekeknek szóló előadás, valamint egy online kiállításmegnyitó is megosztásra kerül.”

Az első online átvett előadást, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatóinak és oktatóinak hangversenyét, tegnap este tették közzé. A hónapban még a Kodály Filharmónia Debrecen hangversenyét és a Vojtina Bábszínház előadását fogják megosztani a követőikkel. Az előadóművészet mellett pedig helyet kap a kortárs képzőművészet is, januárban a MODEM Kicsiny Balázs: Időhúzás című kiállításának online megnyitóját tervezik közvetíteni.